Interview met Stijn, Tenn en Guukboii van RUZ3. Gaming

Door Azlannagh, 12-11-2014 12:00

Tijdens het weekend van 31 oktober vonden er in Boekarest de Dreamhack Masters plaats. Het Belgische RUZ3. Gaming was daar aanwezig met een drietal leden. Tot de verbazing van velen slaagde Stijn 'Stijn' Hardy erin om tot de halve finale door te stoten en ook Joris 'Tenn' Braken wist een mooie plaats bij de zestien beste te versieren. Kobe 'Guukboii' Van Schepdael werd er helaas al snel uitgespeeld. Hoog tijd voor een interview met de drie spelers van RUZ3. Gaming.

Ruz3 Gaming heeft het goed gedaan tijdens de Dreamhack Masters Bucharest. Proficiat aan jullie alle drie. Hoe groot is de verrassing voor iedereen dat jullie zo ver geraakt zijn?

Joris 'Tenn' Baken: We wisten dat we alle drie het niveau halen om de open bracket te overleven. We hoopten dan ook dat een of twee van ons daarin zouden slagen, daarna zouden we wel zien. Als je beslist om zo’n reis te maken, dan doe je dat enkel omdat je denkt dat je een kans maakt. Het is een grote opluchting dat het ons gelukt is. Er is nog ruimte voor verbetering, dus wie weet wat er volgende keer gebeurt.

Stijn 'Stijn' Hardy: Bij aanvang van het event waren we het er allemaal over eens dat we tevreden zouden zijn als we in de groepsfase met de pro's zouden komen. Dat ik uiteindelijk tot in de halve finale ben geraakt, is uiteraard erg motiverend. Zeker omdat ik met een aantal decks erg weinig ervaring had. Er is bij ons allemaal ruimte voor verbetering voor nog beter resultaat.

Kobe 'Guukboii' Van Schepdael: De verrassing is er, maar ze is niet enorm groot. Toen we vertrokken naar Roemenië, hoopten we natuurlijk op een redelijk resultaat. We waren met 3 spelers die het potentieel hadden om zeker in de ronde met de uitgenodigde spelers te komen, dus dat was uiteraard het doel.

Door wat pech en een teamkill ben ik daar spijtig genoeg niet geraakt, maar Stijn en Tenn dus wel. Hier hebben ze ook wat pech gehad, want in de laatste groepsfase zaten ze in dezelfde groep. We wisten dus al zeker dat er iemand doorging en het doel van de reis werd zo bereikt. We waren wel verrast toen Stijn Hyped -die trouwens helemaal van de VS kwam- naar huis stuurde. Die zege werd de kers op de taart.

Hoe voelde het om zo ver van huis te spelen? En om het dan nog op te nemen tegen een aantal echt grote namen zoals ek0p en Gaara?

Tenn: Heel spannend en een beetje hallucinant. Je ziet ook een andere versie van mensen dan de kant die in beeld komt op streams.

Stijn: Op zich was het een fantastische ervaring om met het team de reis te maken. De groepssfeer zat goed en er was veel wederzijdse steun. Uiteraard is het niet vanzelfsprekend om zo ver van huis tegen grote namen te spelen. Stress en vermoeidheid worden grotere factoren als je verder van huis speelt.

Guukboii: Het spelen tegen zulke grote namen is niet echt speciaal, maar met hen praten en ze zien rondlopen op zo'n groot toernooi is wat anders.

Was het vervelend om tot tweemaal toe met twee in dezelfde groep te zitten?

Tenn: Dat was inderdaad enorm vervelend, zoiets zou niet mogelijk mogen zijn. Er werd bij het maken van de groepen ook geen rekening gehouden met de plaatsen van de spelers in de vorige groepen. De groepen waren dus nauwelijks gebalanceerd. Voor mij kwam dat vrij onprofessioneel over. Toen ik opnieuw bij Stijn in een groep geplaatst werd, dacht ik echt 'hiervoor kom ik toch niet helemaal naar Boekarest'.

Stijn: Dat was inderdaad erg frustrerend. Het is nooit leuk om op een event tegen een teamgenoot te moeten spelen, zeker als dit in een vroeg stadium gebeurt. Ik hoop dat we onze portie pech nu gehad hebben en dat we in de toekomst minder pech hebben.

Guukboii: Het was eigenlijk tot driemaal toe, eerst ik en Tenn in de Ro32 en daarna Stijn en Tenn twee keer op rij in de Ro16 en de Ro8+8 invites. Het was gewoon belachelijk veel ongeluk en ik blijf erbij dat het ervoor gezorgd heeft dat we niet met twee spelers in de top acht naar huis gegaan zijn .

Hoe was de organisatie? Op de stream leek het allemaal wat chaotisch.

Tenn: Het was inderdaad vrij chaotisch, zeker tijdens de open bracket.

Stijn: Door gebrekkige communicatie van de organisatie heb ik ter plekke nog twee decks moeten maken om er in totaal drie te hebben. In combinatie met de slopende groepsstadia heeft dat voor mij tot veel vermoeidheid geleid, zeker tijdens de play-offs. Ik ben vastbesloten om voor een betere voorbereiding te zorgen voor de volgende edities.

Guukboii: Er waren enkele geschillen, waaronder het feit dat er spelers van RUZ3 driemaal op rij in dezelfde groep zaten. Volgens ons kon dat bijna geen toeval meer zijn en dus zijn we gaan klagen. Ik heb wel gehoord dat er enorm veel reclameblokken getoond werden tijdens de stream en dat dit wat kijkers heeft gekost, maar daar hield ik me niet echt mee bezig toen.

Wat waren de spannendste momenten van het toernooi?

Tenn: Voor mij was dat mijn match tegen ek0p. Als ik won ging ik naar de ro8, als ik verloor lagen Stijn of ik er zeker uit.

Stijn: De laatste spellen tegen Gaara waren allemaal zenuwslopend, in het bijzonder dan nog de laatste beurt van het laatste game. Maar het hele evenement zat vol spannende momenten.

Guukboii: Zonder twijfel het moment dat Stijn en Tenn het in dezelfde groep moesten opnemen tegen Frezzar en ek0p. Daarna de matches tussen Stijn en Gaara/Hyped. Ik heb meer gestrest tijdens die laatste twee matches dan dat ik ooit voor een eigen match heb gedaan.

Wat zijn de toekomstplannen nu? Hebben jullie al veel extra aandacht gekregen door de resultaten?

Tenn: We zijn van plan om naar meer internationale evenementen te gaan.

Stijn: We hopen allen een plaatsje te bemachtigen op Dreamhack Winter, om daar ook goede resultaten te behalen. Uiteraard zullen de Benelux-LAN's zoals FoM ook niet ontbreken.

Guukboii: Ik en Tenn hebben niet echt iets gemerkt van de extra aandacht, maar Stijn heeft een aanvraag gedaan om een invite te krijgen voor Dreamhack Winter. Als die aanvraag goedgekeurd wordt, kan de bal wel eens aan het rollen gaan. Wij en de andere leden van het Hearthstone-team van Ruz3 zullen deelnemen aan de online kwalificatieronde.

Nog dingen die jullie willen toevoegen?

Tenn en Guukboii: Dreamhack after-parties zijn awesome!

Bedankt voor het interview!

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam