Update: Problemen bij LMQ bereiken hoogtepunt

Door Azlannagh, 30-07-2014 12:16, bron: https://www.facebook.com/xiang.gu.9216/posts/10202455583659359

De problemen over wie nu de eigenaar van LMQ is, hebben een hoogtepunt bereikt met het statement van de manager van het team, Alex Gu. In dat statement zegt Alex Gu dat Sharon en LolClass hem voorgelogen hebben over de betaling van de kopende partij Tian Ci.

Alex Gu heeft verder ook verklaard dat de enige reden waarom LolClass ooit betrokken raakte bij LMQ is omdat de visums zo eenvoudiger in orde gebracht konden worden. Het team is dus in principe altijd van Tian Ci gebleven, het werd gewoon uitgeleend aan LolClass voor de visums. Op dit moment zijn er drie versies van het verhaal in omloop:

Versie van LolClass/Sharon: Alex Gu zou hen verteld hebben dat Tian Ci het team in de steek gelaten had en nu keert de Chinese investeerdersmaatschappij terug om het succes te verzilveren.

Versie Tian Ci: Heeft bewijs dat het iemand betaald hebben en nu wilt het het team terug. AK wou nog meer geld, maar dat vindt de maatschappij overdreven. TC regelt nu alles via Riot om de controle van het team te krijgen via een nieuwe entiteit Luyu eSports LLC.

Versie Alex Gu: Tian Ci heeft inderdaad betaald, maar hij heeft er nooit een cent gezien. Sharon en LolClass deden de rekeningen. Ze liegen erover dat ze nooit betaald zijn en ze proberen gewoon meer geld uit Tian Ci te persen. 

Van de spelers heeft enkel XiaoWeiXiao al gereageerd in een tweet die later weer verdween. In die gecontesteerde tweet geeft hij het gelijk aan zijn manager Alex Gu. Het is niet volledig duidelijk of deze tweet legitiem is, aangezien XWX aan het spelen was toen de tweet verscheen. Voor de spelers is het zeker niet gemakkelijk want zij zitten er middenin en dit kan gevolgen hebben voor hun loopbanen in de LCS. Riot heeft al laten weten dat het het probleem zal oplossen met het beste voor de spelers in gedachte.

UPDATE: Uit een post van NoName op Facebook blijkt dat de tweet van XWX inderdaad legitiem was. Lees de post hier.

Reacties

 • skywarior

  Enorm gecompliceerde zaak.
  maar wat er ook gebeurd Tian ci zal hem toch wel winnen.
  Met aandelen in Riot zelf is dat voor hem weinig problemen. Riot zal wel moeten zowat.

  Echter vraag ik me af wat dit gaat doen voor LMQ spelers. En wat de waarheid nu werkelijk is. Wellicht zullen we het nooit weten. Punt is wel dat dit de spelers hun game carrière in gevaar brengt. Er bestaat thans de mogelijkheid dat door omstandigheden LMQ ook hun seat kwijt raakt in LCS (Regels betreft bezit van max 1 team)

  Verder is er niet bepaald heel veel goeds van Tian bekend. Zijn een aantal spelers die nog geld van hem krijgen. Laat hem daar eerst maar eens mee over de brug komen, gezien ie spelers dat toch echt hebben verdiend.
  Althans zo gaan de verhalen dan wel.

  Hoop voor de spelers dat ze er allerzins goed vanaf gaan komen.

  • Geplaatst op 2014-07-29 om 14:59
 • Azlannagh skywarior

  afaik is er enkel een probleem met hun seat in de LCS als ze dan toch eigendom zouden zijn van LolClass, aangezien die organisatie al andere teams sponsort.

  • Geplaatst op 2014-07-29 om 16:29

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam