LoL: FORG1VEN 4 wedstrijden geschorst en Belg vervangt hem

Door Bcrbo, 24-07-2015 14:25, bron: dailydot

Enkele dagen voor het begin van de laatste week van het reguliere seizoen van de EU LCS Summer Split kreeg Gambit Gaming zuur nieuws te verduren. Hun Griekse MVP, Konstantinos FORG1VEN Tzortziou, kreeg te horen dat hij vier matchen lang in geen enke officiƫle match voor Gambit Gaming mag aantreden. Riot Games had zijn account onderzocht en kwam tot de conclusie dat hij in de laatste 30 dagen in 70% van alle matchen reported werd en dit plaatst hem bij de hoogste 1,5% van toxische spelers in League of Legends SoloQueue.

League of Legends screenshot

Tzortziou werd in april al eens gestraft voor een gelijkaardig geval en moest toen 1.000$ boete betalen. Zijn schorsing zal vooral bij Gambit Gaming zelf in slechte aarde vallen, want zij worden eveneens hard gestraft met een team dat in volle Playoffstrijd zit. Het team had gelukkig een tijdje geleden al enkele vervangers aangesteld, maar zowel Fransman Pierre Steeelback Medjaldi, Zweed Kristoffer P1noy Pedersen als voormalige starter Evgeny Genja Andryushin kunnen niet spelen. Medjaldi en Pedersen worden niet vrijgegeven door hun Noord-Amerikaanse Challenger teams en Andryushin heeft afgezegd voor persoonlijke redenen.

De eerstvolgende speler die dan in aanmerking kwam is de onfortuinlijke Belg Amaury Moopz Minguerche. Hij is niet onfortuinlijk omwille van zijn kunnen ingame, maar omdat hij eigenlijk een Support speler is en dit de enige mogelijkheid was voor Gambit Gaming om met zo min mogelijk aanpassingen voor de dag te komen in de laatste wedstrijden in de LCS tegen Elements en H2k-Gaming.

Voorlopig speelt Gambit Gaming dus met het volgende roster:

Lucas Cabochard Simon-Meslet
Danil Diamondprox Reshetnikov
Felix Betsy Edling
Amaury Moopz Minguerche
Edward GoSu Pepper Abgaryan

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam